Dede Korkut Hikâyelerinden hareketle hikâye yazılması

Dede Korkut Hikâyelerinden hareketle hikâye yazılması

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dede Korkut Hikâyelerinden hareketle hikâye yazılması yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz.

1. Esra KAYA 3/A Sınıfı

2. Işılsu ŞAHİN 3/A Sınıfı

3. Elif AYDOĞDU 3/A Sınıfı

Okulumuzda birinci olan öğrencimiz ilçe genelinde bizi temsil edecektir.

Birinci olan Esra KAYA öğrencimize teşekkür ediyoruz.

1. Olan Eserimiz.....

 meb_iys_dosyalar/06/02/240292/dosyalar/2024_01/16141444_dedekorkuthikayesiesrakaya.pdf

04.01.2024 272

HİKÂYE VE DENEME YAZMA” YARIŞMALARI ŞARTNAMESİ

1.       KONUSU: “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında ilkokul öğrencileri arasında “Hikâye Yazma”  yarışmaları düzenlenmesi planlanmaktadır.

2.       TÜRÜ: Hikâye yazma yarışmaları

3.       AMACI: “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. 

4.       HEDEF KİTLE: Türkiye geneli, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî / özel temel öğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri yarışmanın hedef kitlesini oluşturmaktadır.

5.       GENEL KATILIM ŞARTLARI

•          Hikâye yazma yarışmaları, Dilimizin Zenginlikleri Projesi  proje kılavuzunda yer alan Ek 4, Ek 5 ve Ek 6 Eylem Planlarındaki faaliyet çerçevesinde hazırlanmıştır.

       •          Yarışmaya  Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî / özel temel öğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler katılabilecektir.

       •          Yarışmaya katılım gönüllülük esasına göre olacaktır.

       •          Yarışmaya katılım ücretsizdir.

       •          Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlâk kurallarına uymayan, hakaret ve reklam unsuru içeren eserler yarışma dışı kalacaktır.

       •          Katılımcı eserlerinin her yönüyle özgün olması gerekmektedir. Eserlerin daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış ve yayınlanmamış olması şartı bulunmaktadır. Eserlerin tamamı ya da bir bölümü basın-yayın organı veya herhangi bir mecradan kopyalanmış ya da alıntı yapılmış ise eser değerlendirilmeye alınmayacak / derece aldıysa iptal edilecektir. Eser sahibi bu noktada hiçbir hak iddia edemeyecektir.

       •          Eser içeriklerinde geçecek olan özel ve tüzel kişilere ait isimlerin kullanımı ile ilgili yasal hak ve sorumluluklar katılımcıya aittir.

İlkokullarda: Dede Korkut Hikâyelerinden hareketle hikâye yazılması 

•          Eserler bilgisayar ortamında A4 dosya kâğıdı boyutunda Word formatında 12 punto Times New Roman yazı karakteri kullanılarak 1,5 satır aralığı ile yazılmalıdır.

•          Eserler en az 2 sayfa, en fazla 4 sayfa olmalıdır. 

       •          EK-1, EK-2 ve EK-3 ile birlikte öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Biçimsel ve teknik şartları taşımayan, yarışma takvimine uygun olarak teslim edilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

       •          Eserlerin ön yüzünde katılımcının adı soyadı bulunmamalıdır. Eserde sadece son sayfanın arka kısmında 12 punto ile katılımcının adı soyadı, okulu, sınıfı, ilçesi yazılacaktır. Eser sahibinin ismi, okulu (açık adresi ile birlikte) gibi bilgiler (Ek-1) Veli İzin Belgesi’nde (Başvuru Formu) belirtilecektir.

       •          Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eser ile ilgili her türlü tasarruf hakkına sahiptir. 

       •          Başvurusunu tamamlayan her katılımcı şartnamedeki tüm hususları kabul etmiş sayılacaktır.

       •          İlkokul, ortaokul ve lise kategorileri ayrı ayrı değerlendirilecektir. 

6.       YARIŞMAYA KATILIM TAKVİMİ VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ

1

Yarışma duyurusunun yapılması

02.01.2024

2

Şartnamenin paylaşılması

02.01.2024

3

Öğrencilerin  hazırlık ve çalışmaları ( danışman öğretmenler nezaretinde )

02.01.2024 - 11.01.2024

4

Her sınıf için en iyi hikâyenin/denemenin  seçilmesi

11.01. 2024

5

Sınıfların en iyi hikâye/denemelerinin arasından okulun en iyi hikâyesinin / denemesinin seçilmesi

12.01.2024

6

Okulların en iyi hikâye/denemelerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesi ve ilçenin en iyi hikâye/denemesinin seçilmesi

13.01.2024 – 15.01.2024

7

Birinci olan eserlerin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılan ödül töreninde ödüllendirildikten sonra Bakanlığımız tarafından yıl sonunda düzenlenecek olan Dilimizin Zenginlikleri Şöleni’nde sergilenmek üzere fiziki olarak Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğüne elden teslim edilmesi ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğüne DYS üzerinden ilçe birincisi olan öğrencilerin   bilgilerinin verilmesi

 

18.01.2024 – 19.01.2024

8

 

Sonuçlara itiraz edilmesi

 

19.01.2024